Снимки: ОДЗ „Невен“ отбеляза първи учебен ден

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

nevОт много години 15 септември се превърна в национален празник за България. На този ден учители, ученици, деца, родители, общественици споделят, че образованието е критерият, който открива пътя за успехите на обществото.

Обединено детско заведение „Невен” за 40 път отваря врати за най-малките граждани на Елхово и селата Гранитово и Лесово. През тази учебна година в детското заведение са приети общо 220 деца на възраст от 2 години до постъпване в първи клас, разпределени в 10 възрастови групи, от които 2-яслени, 4-подготвителни за деца от задължителната предучилищна възраст на 5 и 6годии, 2-за деца на 3-4 години и 2 смесени групи по селата.

115 деца са приетите в задължителна предучилищна подготовка на 5 и 6 години и 105 деца от 2 до 4 години. За децата ще се грижат 17 учители и 20 служители- помощно-обслужващ персонал.

На днешния празничен ден децата от подготвителните групи под ръководството на учителите Димитрина Христова, Тонка Ташева, Ваня Узунова и Диана Мартинова представиха своята сценична изява. С песни, стихове, танци предадоха празнична атмосфера и добро настроение. Към всички участници в празника бяха отправени поздравления и пожелание за здраве, успешна учебна година и качествена подготовка на децата за училище. Директорът изрази, уважение и почит към учителите на децата за тяхната всеотдайност и ежедневна, неуморна грижа, към персонала на ОДЗ, който осигурява необходимите условия да се чувстват децата весели и да живеят жизнерадостни в детската градина.


Статията е публикувана на 15 септември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА