Снимки: И тази есен училищните врати в ПУИ „Никола Йонков Вапцаров“ се отвориха празнично за да посрещнат учениците и учителите

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

piuУчителите и възпитателите посрещнаха в днешния празничен ден 38 деца, които ще се обучават в ПУИ „Никола Йонков Вапцаров“ през учебната 2014/2015 год. Гости на днешния празник бяха Жана Ангелова – началник отдел „Просвета“ Мариана Милева – ръководител служба „Социални дейности“, Ивелина Романова – управител на Защитено жилище Елхово, Мара Янева – директор на ЦНСТ и ЦСРИ „Св. Марина“, Христо Делигрозев – директор на Дирекция „Социално подпомагане“ Елхово и др.

Г-жа Ангелова пожела на учениците и учителите здраве, постоянство и търпение, както и успешен старт на новата учебна година. Всички присъстващи бяха приветствани от директора на учебното заведение Снежана Връцова. „15 септември е най-вълнуващият ден за българското училище. Първият учебен ден е много специален празник за всеки един от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието и образованието„, каза г-жа Връцова, като се обърна с мили думи към децата „Скъпи ученици, лятото свърши и започват дълги дни, изпълнени с уроци и нови знания. Бъдете спокойни, защото до вас са вашите учители. Пазете традициите на нашето училище, почитайте всеотдайността на своите преподаватели.“

Директорът на помощното училище пожела на колегите си неуморно да пазят богатството на учебното заведение – неговите възпитаници, пожела им здраве и упоритост за да се преборят заедно с трудностите и да получат заслужено удовлетворение от добре свършената работа. „Нека любовта на нашите ученици бъде най-ценният дар за труда ни„, каза още тя.

За нормалното протичане на учебния и възпитателен процес в учебното заведение са извършени козметични ремонти класните стаи, спалните помещения и кухненския блок. Училището участва в НП „Създаване на достъпна архитектурна среда“, сменени са тротоарни плочки, положена е и нова настилка. Учителският състав е пълен. През тази учебна година ще работят 10 човека педагогически състав и 5 лица непедагогически състав.


Статията е публикувана на 15 септември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
На 28 март Православната църква чества паметта на Св. Мъченик Боян – княз ...
През нощта над Западна България облачността отново ще се увеличи и на ...
Граничните власти задържаха дипломатическа кола с петима нелегални мигранти на ГКПП "Капитан ...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха голямо количество от 23 200 ...
На 27.03.2024 год. в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово ...
Седем кръга преди края на шампионата, юношите на ОФК Елхово (U15) продължават ...
През изминалия уикенд, на 23 и 24 март стотици зрители бяха свидетели ...
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА
ПП-ДБ иска да бъде създадена временна комисия в парламента, която да изследва ...
Военният кореспондент, ветеранът от войната в Донбас Александър Матюшин в интервю за ...
Генерал Александър Сирски заяви в интервю за Укринформ, че президентът на Украйна ...
Рая Коцева продължава с великолепното си представяне през тази година. Талантливата българка ...
Сръбският тенисист Новак Джокович заяви, че все още не знае кой ще ...
Кандида (Candida) е род дрожди, който може да причини инфекция при хората, ...
Родилка на 33 години е починала в кърджалийската болница тази сутрин, след ...