Снимки: Читалище „Пробуда-1926”, село Маломирово спечелиха редица награди от XI Черноморски събор „Евро фолк 2014”

Публикувано преди 10 години  |  Общество, Снимки

djaПредставители на Читалище „Пробуда-1926“ село Маломирово, спечелиха редица грамоти в 11-ия Черноморски събор „Евро фолк 2014”. „Група за народни обичаи“, които по традиция представят обичая „Джамало“ и „Битова певческа група“ при читалище „Пробуда-1926” с ръководител Павли Павлов се явиха на сцената в град Китен.

„Група за народни обичаи“ и „Битова певческа група“ бяха отличени с грамота „Лауреат на Черноморски събор – Евро фолк 2014“, грамота за съществения принос при съхранението и развитието на българските традиционни народни изкуства, грамота за осъществена приемственост между поколенията, както и почетна грамота – Носител на почетния знак на Музикални празници „Евро фолк 2014“.

Група за народни обичаи и техният обичай „Джамало“ са лансирани от журито с препоръката за представяне на българския фолклор в Европейския шампионат „Евро фолк”, който ще се проведе в Несебър и Слънчев бряг следващата година. Припомняме Ви, че „Група за народни обичаи“ и обичаят, който те предствят „Джамало“, бе отличен с голямата награди на тазгодишния Международен маскараден фестивал „Кукерландия-2014”.

Черноморският събор “Евро фолк” е част от Музикални празници “Евро фолк” – Светът е телевизия, се провеждат в различни европейски градове и държави през цялата 2014 година. Музикалните празници “Евро фолк 2014” се състоят от петдесет музикални фестивала и се провеждат под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАFF. Най-добрите изпълнения се излъчват многократно по повече от 50 кабелни телевизии в България, по сателитните и национални кабелни телевизии.


Статията е публикувана на 10 септември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА