Видео и снимки: Изградиха нова спортна площадка с фитнес уреди на открито в спортния комплекс в град Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Видео, Снимки, Спорт

IMG_0127Завърши изграждането на новата спортна площадка с фитнес уреди на открито в град Елхово в района на спортния комплекс в близост до парка. Само преди две седмици бе поставена основната бетонова настилка, а новите седем фитнес уреда с лостове към тях, както специална ударопоглъщаща настилка, съобразно Наредбата за спортните площадки са вече факт и на разположение за жителите и гостите на Елхово. Самото изграждане се осъществи по стопански начин с работници от община Елхово. С монтирането на нови уреди за фитнес се обогатява зоната за спорт и отдих, която до този момент предлагаше кей за лодки, баскетболно и футболно игрище, както и два тенис корта.

Целта е хората, които спортуват да имат повече възможности за спортни занимания. Новата площадка попада в зоната за видео-наблюдение на спортния комплекс.

Интересът към спортните площадки е голям, според анализа на община Елхово само сутрин спортните съоръжения и алеите се ползват от около 100 човека, като през почивните дни броят им е значително по-висок. Най-голям е интересът към площадките за тенис на корт и футбол.

Ползването на новите фитнес уреди ще е напълно безплатно. От ръководството на община Елхово призова хората, които ще ползват новите фитнес съоръжения да ги пазят. Средствата за новата спортна придобивка са осигурени от общинския бюджет и са на стойност близо 18 000 лв.


Статията е публикувана на 8 септември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА