Служители на РДГП Елхово откриха 46 кг. хероин след щателната митническа проверка

Публикувано преди 10 години  |  Криминално

DIGITAL CAMERAНа 24.08.2014 г. на ГКПП  „Капитан Андреево“ лек автомобил „Мерцедес“ с белгийски регистрационен номер и водач турски гражданин, живущ в Белгия,  е селектиран за проверка за акцизни стоки от служители на РДГП Елхово.

При щателната митническа проверка, извършена от служители на Митница Свиленград, обаче в задната седалка на автомобила и в специално пригоден тайник под пода на автомобила са открити 65 пакета с форма на правоъгълен паралелепипед, увити в кафяво тиксо. Пакетите съдържат бежово прахообразно вещество с бруто тегло 33,501 кг, което при извършения полеви наркотест  реагира положително на хероин.

Случаят е поет от служители на ДАНС. Образувано е досъдебно производство за разкриване и неутрализиране на транснационален канал за трафик на хероин. При последвалите действия е установено, че задържаният хероин е трябвало да бъде транспортиран до Холандия. Установен е организаторът на канала – турски гражданин, постоянно пребиваващ в Белгия.

В резултат от проведените от служители на ДАНС мероприятия организаторът е задържан на 28.08.2004 г. на територията на гр. Хасково, като при допълнително извършените действия по разследването са открити още 12,860 кг. бруто тегло хероин.

Задържаният хероин е на стойност над 5,7 млн. лв. по цени на съдопроизводството. На двамата задържани са повдигнати обвинения по чл. 242 ал. 4 вр. ал. 2 от НК.

DIGITAL CAMERA DIGITAL CAMERA


Статията е публикувана на 2 септември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА