Снимки: Изграждат нова спортна площадка с фитнес уреди на открито в спортния комплекс в град Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Общество, Снимки, Спорт

IMG_9793Започна изграждането на нова спортна площадка с фитнес уреди на открито в град Елхово в района на спортния комплекс в близост до парка. В края на миналата седмица бе положена основната бетонова настилка, предстои монтиране на 7 фитнес уреда с лостове към тях, както и полагането на специална ударопоглъщаща настилка, съобразно Наредбата за спортните площадки. Самото изграждане се осъществява по стопански начин с работници от община Елхово. С монтирането на нови уреди за фитнес се обогатява зоната за спорт и отдих.

Целта е хората, които спортуват да имат повече възможности за спортни занимания, сподели кметът на община Елхово Петър Киров.

Новата площадка попада в зоната за видео-наблюдение на спортния комплекс. Интересът към спортните площадки е голям, според анализа на община Елхово само сутрин спортните съоръжения и алеите се ползват от около 100 човека, като през почивните дни броят им е значително по-висок. Най-голям е интересът към площадките за тенис на корт и футбол.

Ползването на новите фитнес уреди ще бъде безплатно. Г-н Киров изрази надежда новата придобивка да се използва целесъобразно, като сподели горчивия опит след монтирането на фитнес уреди на спортната площадка в двора на Гимназия „Св. Кл. Охридски“, които вече са начупени. Призова хората, които ще ползват новите фитнес съоръжения да ги пазят. Средствата за новата спортна придобивка са осигурени от общинския бюджет и са на стойност близо 18 000 лв.


Статията е публикувана на 2 септември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА