Видео и снимки: Служебният вътрешен министър посети ГКПП Лесово (+интервю)

Публикувано преди 10 години  |  Видео, Интервю, Общество, Снимки

videoПодписването на споразумение с Турция за връщане на нелегални емигранти трябва да се ускори. Необходимо е в преговорите да бъдат включени Европейския съюз и НАТО. Това заяви вътрешният министър Йордан Бакалов след посещението си на граничен пункт Лесово.

Според министър Бакалов е по-важно да има сключено споразумение с Южната ни съседка за връщане на бежанците, отколкото защитно съоръжение по границата.

Ако има такова споразумение, няма да има нужда от ограда, защото в момента, примерно и сръбската и румънската страна, с които имаме такова споразумение, ни връщат хора, които се опитват да нарушат тяхната граница„.

Министър Бакалов припомни, че до средата на следващата година ще бъде завършена системата за видео наблюдение по границата ни от Свиленград до Резово, а що се отнася все пак до изграждането на защитно съоръжение по протежението на цялата сухопътна граница на Българи Бакалов заяви:“Първо- решението няма да бъде взето от служебния кабинет. Второ -следващия кабинет да вземе не само политическо решение, но и финансово„.

В момента на границата с Турция има командировани 1300 полицаи и граничари. Всеки месец от бюджета за тяхната издръжка са необходими по 2 млн. лева.


Статията е публикувана на 29 август 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА