Тази събота в Елхово предстои четвърти празник на традиционната тракийска баница и бизнес изложение

Публикувано преди 10 години  |  Общество

bancЧиталище „Развитие“ и Община Елхово подготвят четвъртото издание на празника на традиционната тракийска баница „Баница вита – два пъти превита“. Празникът тази година ще се проведе на 27 септември – събота от 11 часа на централния площад. И четвъртото издание ще бъде с конкурсен характер и в него могат да участват всички желаещи без ограничение на възрастта.

За участниците са предвидени награди, които ще бъдат присъдени от специално създаденото за конкурсната част от празника жури. Ще бъде присъдена и награда на кмета на община Елхово – г-н Петър Киров. Организаторите и тази година ще предложат нещо различно, и интересно в празничния ден, за да превърнем градчето ни в една вкусна дестинация, макар и само за ден.

По същото време ще стартира „Бизнес, традиции и иновации на територията на Местна инициативна група – Елхово“ организирано от МИГ Елхово. То ще продължи в рамките на  26 до 30 септември 2014 г. Събитието също ще бъде на централен площад на град Елхово.

В бизнес изложението ще се включат 30 участници – в това число фирми, организации, институции, читалища, земеделски производители, занаятчии от Община Елхово, произвеждащи и предлагащи местни продукти и услуги, включително художествени, туристически и информационни.

За целите на изложението на площ от 180 кв.м ще бъдат монтирани, в централното градско пространство, 30 изложбени павилиона, в които участниците ще представят своите продукти, произвеждани в района на Елхово.

 


Статията е публикувана на 25 септември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА