Снимки: Приключиха летните курсове в НТС – Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Общество, Снимки

nts2Въпреки отпускарския сезон и жегите през месец юли и август, в НТС имаше желаещи и се проведоха обучения по английски език за учащи, курсове за Електро и Мотокаристи, Масажисти, Готвачи и за квалификационна група на Електротехници.

В заниманията по Английски език за учащи се формираха две групи от ученици които допълваха знания от училище и се подготвяха за новата учебна година. Учащите присъстваха редовно и с желание. При завършване на обучението преподавателите г-жа Динкова и Димитрова изразиха задоволство от старанието на учениците при изучаването на Английски език.

В обучението за Електро и мотокари участваха курсисти от Елхово и Ямбол които работят в строителни и машиностроителни фирми. На изпита по теория и кормуване на мотокара, обучаемите показаха много добри знания и умения.

При провеждане на курса за масажисти имаше желаещи за манекени по време на практическите занятия. Това показа, че все повече ще се търси тази услугата, която значително помага на хора за релаксиране и тонизиране при напрегнатото ежедневие.

В края на този месец се проведе и валидиране на знания и умения на готвачи, работили по професията няколко години, отразено в трудовите им книжки. На изпита по теория на специалността курсистите показаха много добри знания по професията. На практическия изпит курсистите приготвиха визуално издържани /вж. снимките/ и вкусово прекрасни ястия.

По заявка на фирми от Общината се проведе обучение на електротехници за безопасност при работа с ел. уредби и съоръжения и получаване на квалификационна група, която се изисква за тяхната работа.

Притежаването на Свидетелство за правоспособност дава възможност на завършилите различни специалности да търсят работа по професията при по-добри условия и заплащане в страната и чужбина.


Статията е публикувана на 28 август 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА