Снимки: Политическите партии в община Елхово постигнаха консенсус за съставите на секционните избирателните комисии

Публикувано преди 10 години  |  Общество

knsДнес в малката заседателна зала на община Елхово се проведоха консултациите с представителите на политическите партии за определяне съставите на секционните избирателни комисии на територията на община Елхово за произвеждане на насрочените за 5 октомври 2014г. парламентарни избори.

На поканата се отзоваха упълномощени представители на ПП „ГЕРБ“, „КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ“, ПП „ДПС“, ПП „АТАКА“, ПП „България без цензура“ и Реформаторски блок. Всички те взеха участие в консултации за определяне съставите на Секционните избирателни комисии /СИК/ на територията на община Елхово за произвеждане на насрочените за 5.10.2014 г. парламентарни избори.

За участие в консултациите присъстващите лица представиха необходимите документи, съгласно изискванията на Решение на ЦИК. Секретарят на община Елхово Венета Димитрова запозна присъстващите със заповедта за образуваните 29 избирателни секции на територията на общината, като 11 от тях са в град Елхово, останалите в малките населени места в община Елхово. В една обединена секция ще гласуват селата Маломирово и Славейково, Мелница и М. Кирилово и Бояново и Стройно, в останалите населени места е образувана по една избирателна секция. На този етап не се предвиждат подвижна избирателна секция и такава в МБАЛ „Св. Иван Рилски“, а ако се наложи ще бъдат създадени допълнително. 14 от СИК в община Елхово ще са девет членни, 9 – седем членни и 5 със пет члена.

На консултациите днес в духа на разбирателството политическите представители на партии и коалиции постигнаха консенсус за ръководните места, както и за членовете на секционните избирателни комисии. ПП ГЕРБ ще има общо 85 члена, като от тях 10 ще са на председателски постове, 8 на зам. председателски, а 11 на секретарски места. Коалиция за България ще участва в изборния процес с 75 лица, като от тях 10 председатели, 8 зам. председатели, 11 секретари. ПП ДПС ще има ангажирани 32 лица в СИК, от които 5 председатели, 8 зам. председатели, 4 секретаря. ПП Атака ще участва с 19 свои представители, като от тях 4 председателски места, 5 зам. председателски, 3 секретарски. България без цензура ще ангажира 4 лица за членове, както и Реформаторския блок, които също получават правото да ангажират 4 члена в избирателни комисии в община Елхово.


Статията е публикувана на 25 август 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА