Поправителната сесия за матурите ще е на 28 и 29 август, съответно по БЕЛ и по втори предмет по желание на кандидата

Публикувано преди 10 години  |  Образование

maturaЗрелостните изпити са за онези учащи, които по някаква причина не са успели да се явят на редовна майска сесия или са получили слаби оценки на матурите. В гимназия „Св. Климент Охридски“ в Елхово ще се явят 7 ученика на матура по БЕЛ на 28 август.

На 29 август в ПГ Стефан Караджа ще се явят общо 24 зрелостника. Те ще положат матури по математика, география, философия и биология. Най – много, 19 на брой, са желаещите за матура по география.
До всички училища в страната е изпратено специално указание учителите да следят да няма гимназисти, които не са завършили учебната година, заради двойки и имат поправителен.

Практиката показва, че често такива зрелостници се опитват да се явят на матура и да получат диплома за гимназия. На матура ще се явяват и такива, които не са взели изпитите в предишни години.
Оценяването на поправителните зрелостни изпити ще става от 30 август до 7 септември, а резултатите ще бъдат обявени до 12 септември.

Ако сега, на есенната сесия, се справят успешно зрелостниците ще могат да подадат документи за запълване на свободните бройки, които вузовете се очаква да обявят в първата седмица на септември.
И тази година на практика всеки пожелал да следва има такава възможност. Причината е, че вузовете обявиха 72 000 свободни места за випуск от 59 000 абитуриенти.


Статията е публикувана на 25 август 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА