Хладен понеделник, но предимно слънчева седмица

Публикувано преди 10 години  |  Общество

elhovoДнес ще има променлива, често значителна облачност. На отделни места в източните и планинските райони краткотрайно ще превали. Ще бъде ветровито с умерен и временно силен северозападен вятър, който в Източна България ще се ориентира от североизток. Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 24° и 29°.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде малко по-високо от средното за месеца. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Над Черноморието ще има променлива, около и след обяд по-често значителна облачност, но само на отделни места слабо ще превали. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще бъде умерен и временно силен. Максимални температури на въздуха: 25° – 27°.

Температурата на морската вода 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, на юг от Бургас временно до 4 бала. Над планините облачността ще е често значителна. На места, главно в Рило-Родопската област ще превали дъжд. Ще бъде ветровито с умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра – около 10°.Във вторник и сряда ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще отслабне и в по-голямата част от страната ще стихне. Температурите ще се повишат и максималните в сряда ще са между 30° и 35°. В четвъртък с усилване на вятъра от североизток ще проникне малко по-хладен въздух, ще има временни увеличения на облачността, вероятността за валежи е малка.


Статията е публикувана на 25 август 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА