Започнаха ремонтните дейности на сградата на ЦНСТ и ЦСРИ „Св. Марина“

Публикувано преди 10 години  |  Общество

sanirane2От няколко дни текат ремонтните дейности на сградата, където се помещават ЦНСТ „Къща като вкъщи“ и ЦСРИ „Св. Марина“. Полага се външна изолация на сградата, предстои вътрешно измазване и изграждане на беседка за отдих в двора на социалните услуги.

Средствата за ремонта в размер на около 30 000 лв. са осигурени от общинския бюджет от програмата за капиталови разходи. Центърът за социална рехабилитация и интеграция ”Света Марина” гр. Елхово предоставя комплекс от социални услуги, свързани с извършване на рехабилитация, социално-правни консултации, образователно и професионално обучение и ориентиране, изготвяне и осъществяване на индивидуални програми за социално включване.

Център за настаняване от семеен тип /ЦНСТ/ е социална услуга от резидентен тип, която предоставя жизнена среда за пълноценното израстване и развитие на деца, лишени от родителска грижа, за които към момента на настаняване в него са изчерпани възможностите за връщане в биологичното семейство, настаняване  при близки и роднини или приемно семейство. Капацитетът на центъра е с 8 места. Центърът за настаняване от семеен тип функционира в 24-часов режим на работа. Ръководител на двете социални услуги е Мара Янева.


Статията е публикувана на 22 август 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА