В края на изминалата седмица в село Изгрев бе даден курбан за здраве

Публикувано преди 10 години  |  Общество, Снимки

IMG_3221За първи път в село Изгрев се организира курбан за здраве за всички жители на селото, съобщи кметът на село Изгрев Сашо Ангелов. Идеята е подкрепена от земеделци и животновъди, както и от жители на селото, които даряват средства за закупуването на животни за курбана. Спонсори стават Иван Добрев, Атанас Стоянов, Иван Иванов, Яни Киров, Николай Киров, Йордан Михов, Димитър Делчев и ЕТ Димитър Георгиев.

Със събраните средства за закупени две овце от които са направени четири казана курбан. Братята Яни и Николай Кирови са дарили на кметството моторна косачка, която ще се ползва за косене на зелените площи в селото. Гости на курбана в неделния ден бяха кметът на село Пчела Георги Хаджиев, кметът на село Маломирово Павли Павлов, жители на село Изгрев и съседни села. Курбанът е осветен от отец Николай Клюнков.

Кметът на село Изгрев Сашо Ангелов пожелава на жителите на селото да са здрави и благословени и изрази надежда тази инициатива да се превърне в традиция. Мероприятието се проведе в двора на църковния храм „Св. Георги“ в село Изгрев, където се събраха всички присъстващи и опитаха от вкусния курбан за здраве.


Статията е публикувана на 19 август 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА