Жълт код е обявен за област Ямбол и още 14 области в страната заради горещо време

Публикувано преди 10 години  |  Общество

elhovoЖълт код е обявен за 15 август в Югозападна, Южна, Източна и Североизточна България заради високи температури, съобщиха от НИМХ. Предупреждението е в сила за 18 области – Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна, Добрич, Шумен, Силистра, Разград, Търговище, Русе и Велико Търново.

В тези области ще бъде много горещо с температури между 35 и 38 градуса. По морското крайбрежие температурите ще са около 30° и 31°. За останалите 10 области в Западна и Северозападна България е обявен зелен код.

Иначе времето над цялата страната ще бъде слънчево. След обяд главно над планинските и североизточните райони от страната ще има временни увеличения на облачността и през нощта срещу събота на отделни места там ще превали и прегърми.

В четвъртък не бяха измерени температурни рекорди, но за пореден ден времето над цялата страна се задържа горещо. Най-топло е било в Свищов, където термометърът е показвал 38 градуса. В Плевен, Кнежа, Лом и Ловеч термометрите са отчели 37 градуса. В столицата най-високата температура е била 33 градуса.


Статията е публикувана на 15 август 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА