Отборът на ОФК Елхово няма да вземе участие в Югоизточната В група

Публикувано преди 10 години  |  Спорт

ofkОтборът на ОФК Елхово няма да започне участието си в Югоизточната В група. Това стана ясно след като управителният съвет на ОФК Елхово взе единодушно решение представителният мъжки отбор на Елхово да не вземе участие в третото ниво на българското футболно първенство.

До 25 юли /петък/ зоналния съвет на БФС – Пловдив приемаше заявките на футболните отбори имащи право на участие във В група. До крайния срок от имащите право на участие заявка не подадоха тимовете на Нефтохимик (Бургас) и Любимец (Любимец). За двете освободени от тях места участие в квалификационен турнир беше предложено на тимовете на Стара Загора, ОФК Елхово, Бенковски (Симеоновград) и Левски (Крумовград), като първите два отбора категорично са отказали участие във В група.

Така на практика още на 29 юли бе изтеглен жребий на програмата на В група, където състава на ОФК Елхово бе включен. Реално отборът на ОФК Елхово бе поканен за участие в трета дивизия ден преди тегленето на жребия, а ръководството бе изправено пред дилемата за по-малко от седмица да вземе редица решения на въпроси свързани с необходимото финансиране на клуба за трета дивизия, както и решаването на редица проблеми от спортно-техническо естество.

Новоизбраният управителен съвет на ОФК Елхово проведе неколкократни срещи по повод отдалата се възможност град Елхово да има участник в третият ешелон на българския футбол. Бяха проведени редица срещи с общинското ръководство в Елхово, както и с потенциални спонсори на футболният отбор.

По време на проведените няколко срещи на Управителният съвет на ОФК Елхово, бяха направени анализи на моментното състояние на футболният отбор, план-сметка за необходимите средства за участието на мъжкият футболен отбор, и задължителните за това ниво на футбола детски и юношески формации и се стигна до единодушно решение ОФК Елхово да не вземе участие в по-горната група, а като основната причина натежаваща в решението на Управителният съвет бе факта, че ОФК Елхово не разполага с необходимият потенциал футболисти, които да водят редовен тренировъчен процес.

Амбициите на ръководството на ОФК Елхово е да продължи участието си в областната футболна група, където противниците също ще бъдат достатъчен дразнител за нашият отбор. Там ще са съставите на ОФК Стралджа, Бояджик, както и футболният отбор от община Елхово – Бояново 2012, които ще дебютират през тази година в четвъртото ново на българския футбол. Ще се проведат и контроли с отбори по време на подготовката, а първата контрола бе проведена през изминалата събота срещу третодивизионния Тунджа 1915 в Елхово, където нашият състав отстъпи с резултат 0:4.

Амбициите на ръководството на ОФК Елхово е да насочи своите усилията  към детско-юношеската школа на отбора за да се даде по-голяма възможност на младите състезатели да трупат игрови опит, било в мъжката формация или в детско-юношеските такива.


Статията е публикувана на 5 август 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА