Снимки: Близо 13 литра на квадратен метър и градушка с размерите на маслини се изсипа над Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Общество, Снимки

gradПрогнозите на метеоролозите за слънчево и сухо време в района на югоизточна част на страната не се сбъднаха или поне що се касае за град Елхово. Малко преди 18:00 часа, днес пороен дъжд придружен от градушка с размерите на маслини, а очевидци на места споделят, че ледените късове са била по-големи, се изсипа над град Елхово. По данни на местната метеорологична станция в Елхово за по-малко от половин час над Елхово количеството паднали валежи е между 12 и 13 литра на квадратен метър.

За кратко имаше затруднение с преминаването на автомобили в района на автогарата в град Елхово и участъци по улица Трети март, където водата достигна около 20 сантиметра на места, тъй като отводнителната канализация, не можеше да поеме количеството вода, която в този участък се събира от по-високите части на град Елхово, а многото паднали листа и клони от падналата градушка спомогнаха за това. Още преди дъжда да бе спрял жители в този район почистваха шахтите от натрупаната листна маса, с цел да помогнат за по-бързото отводняване.

Два часа след дъжда прави впечатление, че не бяха малко жителите в града, които сами си почистваха тротоарите пред техните домовете, което няма как да не е похвално, макар и това да е наше задължение. На редакционната поща, както и много потребители на социалните мрежи споделиха видеа и снимки от пороя, а част от тях споделяме с вас  – нашите читатели.


Статията е публикувана на 4 август 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА