Снимки: ЦДГ „Надежда“ получи шест компютъра дарение от британски граждани

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

sumДнес, 30.07.2014 година Джон и Бил Брадфорд /баща и син/ от Англия, живеещи в село Маломирово, дариха на Целодневна детска градина „Надежда”, град Елхово, 6 броя компютри за 6-те групи. Семейство Брадфорд направи подобно дарение на филиала в село Маломирово , на 19.03. 2014 година. Това са компютри с много добра характеристика, от английски училища, където практиката е на 5 години да се подменят с нови. След многото трудности по транспортирането на компютрите до България, Джон Брадфорд и баща му Бил даряват компютрите, някои от които с програми по математика, на детски градини и училища. През септември ще направят дарение и на филиал Бояново, както и на останалите детски градини и училища в града, поне идеята е такава.

Компютрите бяха приети от директора на ЦДГ”Надежда” Мария Какърова, домакина Николинка Грозева, гл. учител Кина Димова, учител Женя Михайлова, служители.

Подписани бяха приемо-предавателен протокол, както и свидетелство за направеното дарение. Директорът на детската градина Мария Какърова благодари от името на колегите си, като подари сувенири с български традиционни мотиви. „Благородно е да дариш, не защото имаш много, а защото си приел дарителството като мисия, както в случая сем.Брадфорд, затова от сърце благодарим!”

ЦДГ”Надежда” и филиалите преустановяват дейността си през месец август и компютрите ще заработят през септември. С пожелание за хубаво лято се разделиха учители и служители от детска градина „Надежда” и дарителите от село Маломирово Джон и Бил Брадфорд.


Статията е публикувана на 31 юли 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА