Снимки: За пета поредна година ОДК Елхово организира летен лагер за децата от град Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Общество, Снимки

decaВ периода 21.07.-25.07.2014 г. бе организиран и проведен детски приключенски лагер с ученици от град Елхово. Децата и техните ръководители бяха настанени в хотелски комплекс „ Бряста”, разположен на брега на река Янтра, недалеч от Велико Търново.

Организаторите-Общински детски комплекс, Елхово и туроператорската фирма, се бяха погрижили програмата в дните на лагера да бъде разнообразна и развлекателна.

По време на престоя в комплекса бяха организирани забавно-развлекателни игри, вечерни дискотеки, кино и къпане в прекрасния открит басейн.

В един от дните, бе организирана екскурзия, която започна с посещение на пещерата „Бачо Киро”. За всички беше истинско приключение обхождането на маршрута вътре в пещерата при висока влажност и температура на въздуха 13 градуса. Учениците проявиха въображение при откриването на различни фигури-карстови образования- мечки, змии, медузи, човешки образи и др. Особен интерес предизвика изпълнението на песента „Една българска роза” в „Концертната зала”, където усетиха акустиката в този природен феномен. След това лагерниците посетиха Дряновския манастир, разположен сред уникална природа с много зеленина и водопади.

Последният ден от лагера бе посветен на Велико Търново. Разходката започна с посещение на мултимедийния център „Царевград Търнов”, уникален за България и Балканския полуостров, пресъздаващ важни събития от бита и културата на Царевград от 12 и 13 век. Восъчните фигури на цар Иван Асен II и съпругата му Елена, цар Калоян, войните и стражите, занаятчийските работилници и сензорните екрани създадоха усещане за действително присъствие във времето на Второто българско царство.

Екскурзията продължи към архитектурно-музейния резерват Царевец. Изкачвайки се на хълма и достигайки до Патриаршеската църква, учениците имаха възможност да направят красиви панорамни снимки на това историческо място и на Велико Търново.

С много впечатления и богат снимков материал, групата потегли за град Елхово.

[nggallery id=“1559″]


Статията е публикувана на 29 юли 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА