Снимки и видео: Днес дългогодишната самодейка от Елхово Вела Попова навърши 80 години

Публикувано преди 10 години  |  Видео, Общество, Снимки

velaДнес Вела Попова празнува 80 годишния си юбилей, като през тази година отбелязва и 60 години на сцена. По този повод тя получи поздравления и пожелания от близки, приятели и почитатели. Кметът на община Елхово Петър Киров уважи рожденния ден на елховската актриса като изпрати поздравителен адрес:

„Уважаема г-жо Попова, приемете моите най-искрени поздравления по повод 80 годишния Ви юбилей и 60 годишнината от творческата Ви кариера на сцена. Бих искал да ви благодаря както за емблематичните роли, така и за вашия безценен принос за развитието на театъра, за които десетилетия наред работите с любов и всеотдайност. Нека този юбилей бъде повод не само за житейска равносметка, а да ви зареди с ентусиазъм и вяра. Приемете моите най-искрени и топли пожелания за здраве, вдъхновение и творчески сили по повод рожденния Ви ден“.

Ръководството на читалище „Развитие“ гр. Елхово изпрати поздравителен адрес на артистът и самодеец Вела Попова, с който я поздравяват най-сърдечно по случай нейния юбилей. Ето какво се казва още в поздравлението: „Позволете ни да изразим горещата подкрепа на елховлии, на вашите почитатели и ценители на изкуството – за вашия актьорски труд, за голямата всеотдайност, с която одухотворявате театралните образи! Вашият творчески път през годините е белязан с многобройни и запомнящи се роли в самодейния елховски театър. Във всяка от тези роли освен талант, Вие сте оставили и частица от себе си, обогатили сте ги със своята мъдрост и опит. Признание за труда Ви през годините са и множеството награди, от които най-ценната за всеки актьор е обичта на публиката, а вие я имате в изобилие! Бъдете все така верни на своя избор, на своята мисия в живота. Пожелаваме Ви здраве, лично щастие, творчески успехи и много нови роли! Честит празник!“

Репортаж на колегите Дияна Иванова и оператор Стефан Вълчев

Снимки:

Архивни снимки:
1 – Вела и Андон – Гюла и Тахир в „Цигани“
2 – Вела Попова – Гюла и д-р Андон Димов в „Цигани“ на Пушкин
3 – Вела – Гюла в „Цигани“


Статията е публикувана на 29 юли 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА