Пътуващо лятно кино на БНТ ще гостува тази вечер в Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Общество

nmtПътуващото лятно кино и Пътуваща библиотека на Българската Национална Телевизия с  подкрепата на Мтел ще гостуват на град Елхово тази вечер /28 юли – понеделник/. Жители и гости на града ще имат възможността да се докоснат до магията на киното под открито небе на паркинга до читалище „Развитие”.

От 18.30ч. до 20.00ч. – Пътуваща библиотека. Ще бъде поставен гигантски стол на четенето и книги за размяна – детско-юношеска литература. Децата трябва да донесат книжка от домашната си библиотека, която да разменят с друга – от Пътуващата библиотека. Децата ще могат да се покатерят на стола, да си направят снимки, да прочетат от книжка, да напишат посланието си до следващия читател в книжката, която са донесли и оставят. Всичко това ще се снима и ще влезе в репортажа на БНТ, които ще се излъчен на следващия ден в „Денят започва с Култура”

От 20.30ч. – Прожекция на филма „Опасен чар”, 1984г. с времетраене 90 минути.

„Опасен чар“ е български игрален филм (комедия, трилър) от 1984 година на режисьора Иван Андонов, по сценарий на Свобода Бъчварова. Оператор – Пламен Вагенщайн. Музика – Георги Генков.

В ролите: Тодор Колев, Невена Коканова, Стефан Мавродиев, Любен Чаталов, Георги Русев, Татяна Лолова, Надя Тодорова, Цветана Манева, Маргарита Карамитева, Петър Слабаков.

Комедия, в която главният герой се препитава чрез най-различни измами. Обикаляйки из цялата страна, той омайва доверчиви жени с предложения за брак и в изобретателността си стига дотам, че когато милицията започва да го издирва, се обявява за умрял.

Обичате киното, обичате града си, нека заедно върнем емоциите от филмите под открито небе с Лятно кино на БНТ 1.

ВХОД СВОБОДЕН


Статията е публикувана на 28 юли 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА