Снимки: Проведе се обучение по първа долекарска помощ за служители от Гранично полицейско управление – Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Общество, Снимки

ibСъгласно постигната договореност между БЧК-Ямбол и ръководството на Гранично полицейско управление – Елхово, в средата на м. юли 2014г. се проведе първото специализирано обучение по първа долекарска помощ за петнадесет служители от структурата.

Обучението се проведе съгласно предварително разработена програма в подходяща зала на територията ГПУ-Елхово от д-р Георги Манчев-лекар-анестезиолог, квалифициран обучител по първа помощ към БЧК-Ямбол и Добриела Праматарова-специалист „Първа помощ”.

Основната цел бе придобиването на конкретни знания и практически умения за прилагането на подходящи животоспасяващи и животоподдържащи действия на пострадал на мястото на инцидентa или в близост до него до идването на екип от Спешна медицинска помощ.

За реализацията на основната цел бяха използвани следните методи: лекционно поднасяне на учебното съдържание, дискусия, демонстрации и практически упражнения.

По време на обучението участниците имаха възможност да задават актуални въпроси и да обсъдят конкретни случаи от практиката, свързани със спецификата на дейността им като служители на Гранична полиция.

Общият брой на служителите от ГПУ-Елхово, които предстои да бъдат обучени по първа долекарска помощ до края на летния сезон е 60.

 


Статията е публикувана на 22 юли 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА