Мними служители на НОИ откраднаха 1400 лева от възрастен мъж в Ямбол

Публикувано преди 10 години  |  Криминално

polsВчера около 13.00 ч. на пл. “Освобождение” в Ямбол възрастен мъж е бил въведен в заблуждение и е допуснал в дома си мъж и жена, представили се за служители на НОИ. След като двамата си тръгнали мъжът установил, че от дома му липсват 1400 лева и потърсил помощ в полицията. По случая е образувано досъдебно производство в РУ “Полиция” – Ямбол.

Призоваваме гражданите да проявяват по-голяма бдителност, да не се доверяват лесно на непознати, независимо за кого се представят. Някои измами са придружени и с кражби, при директните срещи с потърпевшите на улицата или домовете им. Основната цел в тези случай е да се получи достъп до жилището, след което използвайки техники за разсейване на собственика се извършват кражби на пари и ценни предмети. Примерите са много: ”Мними врачки, които развалят магии”, “Мними служители, които уж ще съдействат за увеличение на доходите ви”, “Мними търговци на стоки и услуги” и др./. Запомнете: “Не допускайте непознати хора в дома си по никакъв повод!” и “По никакъв повод не давайте пари на непознати хора!”.

При подобни случаи и при възникване на каквото и да е съмнение, потърсете помощ като се обърнете към местното Районно управление “Полиция” или сигнализирате на тел.112.


Статията е публикувана на 22 юли 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА