На живо девето редовно заседание на ОбС-Елхово »

Снимки: Седем медала за Спортен клуб „Стефан Караджа“ – Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Снимки, Спорт

borbaОт 17 до 19 юли в град Костенец се проведоха 19-те Държавни игри на спортистите от малките селища – „Момин проход 2014“. На тях взеха участие състезателите по борба свободен стил от СК „Стефан Караджа“ – Елхово. В него клубът от нашия град участва с петима участника при момчетата /10-12г./ и пет участнчки при момичета /11-14г./.

Състезателните схватки се проведоха в кокетна спортна зала на курорта Момин проход. Не може да не отчетем на първо място много доброто представяне при момичета – 5 медала от общо 5 наши състезателки.

Отлично представяне направи Недред Симеоновоа – кат 52 кг. Физически много добре сложена, тя впечатли всички присъстващи и с отличната си техническа подготовка. В трите проведени срещи тя прегази противничките си с туш, като във финалната среща срещу съперничката й от град Средец, Недред изпълни перфектно предсуплес, след което последва туш. Освен златния медал, Недред Симеонова бе определена от съдийското жури за „Най-резултатен борец на турнира по борба“.

Другата приятна изненада бе сребърния медал на 8 годишната Гюлшен Симеонова – кат. 30 кг. Тя е по-малката сестра на Недред Симеонова. Освен медала Гюлшен отнесе в дома и друг индивидуален приз – „Най-млад участник в турнира“. „Бащата на двете състезателки Асен Симеонов може да се гордее с дъщерите си“ – с гордост сподели треньорът по борба на СК „Стефан Караджа“ – Елхово – Александър Петков.

Зиниш Славова в кат. 48 кг. взе бронзов медал, като се има в предвид, че преди нея се класираха двете републикански шампионки. Приятната изненада с настъпателната си борба и отскоро занимаваща се с този спорт Илияна Асенова – кат. 37 кг. Тя спечели две победи с туш и само малкия и опит не и достигна да спечели третата среща, тъй като тя водеше в третата среща с резултат 8:2 в нейна полза. Така Илияна остана с бронз, което за нея също е успех.

Веска Гочева – кат. 34 кг. също спечели бронзов медал. Тя също като Гюлшен бе една от най-малките в турнира – 9 год.

При момчетата най-добре от елховския клуб се представи се представи Атанас Георгиев – кат. 30 кг. Той спечели златен медал, като впечатляващото за него е, че в трите срещи той победи съперниците си с туш, като същевременно не допусна нито един от съперниците да спечели техническа точка.

Станислав Ангелов – кат. 35 кг. – взе поредния седми за елховския клуб бронзов медал. Борбата му беше на приливи и отливи, непостоянна, но той може повече и бъдещето ще го покаже. Останалите наши момчета не можаха да се преборят за медал и заеха петите места. Илия Гочев – кат. 30 кг., Георги Челебиев – кат. 32 кг. и Ивайло Михов – 47 кг.

Състезателите от СК „Стефан Караджа“ – Елхово оставиха много добри впечатления с представянето си и затова те заслужиха и два отборни приза – купите „Най-перспективен отбор“ при момчетата и малката купа за 4-то място в отборното класиране при момичетата.

[nggallery id=“1558″]


Статията е публикувана на 21 юли 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА