Първи групови занимания по изкуствата в читалище „Развитие – 1893” град Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Общество, Снимки

dekС още една дейност се обогати лятната програма на читалищната библиотека в Елхово. За първи път се организираха творчески работилници, в които се включиха над 20 деца от различни възрасти, както и техни родители.

Сформираха се три работни групи: рисуване върху стъкло, рисуване върху текстил и декупаж със салфетка. Изключителен интерес предизвикаха и трите дейности за участниците, които бързо се ориентираха и проявиха голямо въображение. Ръководител на дейностите бе художничката Ивелина Какърова – Вълчанова, родом от град Елхово. Тя бе човекът, който разясни на присъстващите начините за работа, а след това помогна на всеки участник, на всяко дете потърсило компетентната й помощ.

Всички участници си осигуриха предметите, върху които искат да работят – тениски, потници и други дрешки, чаши, бутилки, вази, салфетки. Специалните материали за работа пък бяха предоставени от читалището.

След два часа съсредоточена работа се получиха интересни и красиви изработки. Върху дрехите на децата оживяха приказни герои, сърца, слънца, различни послания и имена. От детската работилница „Декупаж със салфетки” излязоха прекрасни вази, бутилки с цветни картини, чаши и какво ли още не. Всъщност, децата изрязваха мотиви от салфетките, а след това ги залепяха върху различните повърхности, които предварително обработваха. Не по – малък интерес предизвика и рисуването върху стъкло. Участниците си избраха картинки от красиви и цветно илюстрирани книжки, прекопираха ги, оформиха с боички за текстил и залепиха върху дрехите си.

По желание на деца и възрастни, през месец август, трите работилници ще отворят отново вратите си за всички, които желаят , както и за онези, които днес не успяха да присъстват.

Целта на читалищният колектив, с провеждането на подобна инициатива, бе да предостави на жители и гости на града ни още един различен и интересен летен ден.

Очакваме Ви отново през август!

 


Статията е публикувана на 17 юли 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА