Снимки: Танцов клуб „Веселие“ отпразнува своя първи Рожден ден

Публикувано преди 10 години  |  Общество, Снимки

tancoТанцов клуб „Веселие“ отпразнува своя първи Рожден ден. Вече една година в залата на клуба се събират хора от различни възрасти с различни професии, обединени от любовта към българския фолклор. Ръководителите на танцовият клуб изказват своите искрени благодарности към всички, които се осмелиха да опитат танцовите стъпки на българските хора. Всички те имат възможността да разучат народните хора от различни етнографски области, както и да се разтоварят от напрегнатите делници, и да се забавляват. Общият брой на членовете на танцов клуб „Веселие“ е около 50 души.

Името на танцов клуб „Веселие” се свързва и с първите ХОРОТЕКИ в града, осъществени съвместно с кафе-аперитив Камбаните. В тях взеха участие и гайдарят Захари Янакиев, ДJ Радо, фолклорно трио Елховски Славей и Елховски ритми. През изминалата година танцов клуб „Веселие“ взеха участие в различни фирмени тиймбилдинги с фолкрлорна тематика.

В първите дни на лятото, беше организиран ФОЛКЛОРЕН ПИКНИК в местността „Белянката“ за всички членове и приятели на клуба. За тази една година са научени и се разучават повече от 50 народни хора. През следващата година танцов клуб „Веселие“ имат амбициите и желанието да участват в различни фолклорни събирания и конкурси на подобни любителски клубове от страната. За новия сезон /през септември/ планират да обявим сформиране на НОВА група за всички желаещи, който към момента не са събрали смелост или не са намерили време да се включат в клуба.

През ноември месец миналата година, екипът на ElhovoNews.info направи видеорепортаж по повод третата организирана хоротека в кафе-аперитив Камбаните, където ръководители на тогава все още прохождащият танцов клуб „Веселие“ – Кремена Павлова и Светла Иванова взеха участие. Нека си го припомним:


Статията е публикувана на 13 юли 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА