Нова схема за телефонна измама – замесват тел. 112 и полицията

Публикувано преди 10 години  |  Криминално

callsНова схема на телефонна измама се появи в Русе. В нея изобретателните мошеници вече замесват телефона за спешни повиквания 112 и полицията.

Така измамниците са успели да убедят недоверчива възрастна русенка да им даде спестяванията си от 4000 лв.

На 7 юли около 21 ч. на домашния телефон на 70-годишна жена от Русе се обадил мъжки глас, който се представил за „д-р Кожухаров“ и съобщил, че дъщеря й, която била в чужбина, си е счупила крака и е необходима спешна операция.

Пенсионерката обяснила, че в дома си има 4000 лв.

Впоследствие жената се усъмнила, че се опитват да я измамят, и се свързала с дъщеря си, която я успокоила.

На следващия ден, 8 юли, около 8.30 ч на домашния телефон на жената отново се обадил непознат мъж, който се представил, че е от „тел. 112“ и че предната вечер са подслушали разговора й с „д-р Кожухаров“.

Мъжът й казал, ако „докторът“ се обади отново, да му даде поисканите от него пари, за да бъде задържан при вземането на парите от полицията. 30 минути по-късно „д-р Кожухаров“ позвънил и казал, че операцията е минала успешно. Той поискал от жената да хвърли през терасата сумата от 4000 лв. на мъж, който ще й махне с ръка.

Пенсионерката изпълнила указанията и почакала да се появят служителите на реда, които да арестуват измамника. Тъй като това не станало, възрастната жена разбрала, че е измамена.

По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от ОД на МВР-Русе.


Статията е публикувана на 9 юли 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА