Снимки: Областен информационен център-Ямбол работи в партньорство с бенефициенти от област Ямбол

Публикувано преди 10 години  |  Снимки

OLYMPUS DIGITAL CAMERAДнес, на междинна пресконференция на тема: „ОИЦ-Ямбол в помощ на бенефициентите“, Областен информационен център – Ямбол отчете своята дейност от месец декември 2013 г. до настоящия момент. В залата на Центъра се събраха представители от общински администрации, Областна администрация, фирми от региона, неправителствени организации и медии, с които екипът на ОИЦ-Ямбол си партнира.

„Областен информационен център-Ямбол работи в помощ на хора, фирми и организации, които се нуждаят от информация и съдействие за възможностите за европейско подпомагане. С радост Ви информираме, че с финансиране по оперативна програма „Техническа помощ“ дейността на ОИЦ-Ямбол ще продължи още една година“, сподели Цветелина Атанасова – ръководител на Проект „Изграждане и функциониране на Областен информационен център в община Ямбол”.

Мария Никова, управител на ОИЦ-Ямбол представи презентация, с която припомни, че за половин години от своята работа центърът организира 34 събития на територията на цялата област, в които са взели участие 833 представители на различни целеви групи. Всички инициативи, срещи и полезна информация е намерила отражение в 151 публикации в местни, регионални електронни и печатни медии. На място в центъра са консултирани над 138 човека и е отговорено на 300 въпроса зададени, както на място, така и по телефон, електронна поща и в социалната мрежа facebook.

На присъстващите бяха представени резултати от дейността на екипа на ОИЦ за последните шест месеца, общите инициативи на Мрежата от 28 информационни центрове в страната – проведеният национален конкурс за младежки проект под надслов „Да създаваме ЗАЕДНО европейски проекти“ и участието в национална инициатива на европейска тематика под наслов „Какво знаем за Споразумението за партньорство“.

В списъка с инициативите и събитията се открояват полезната конференция с участието на външни лектори, организирана от Областен информационен център – Ямбол на тема: „Оперативните програми през периода 2014-2020” и двудневната регионална годишната среща за обмен на добри практики в общините от Югоизточен район на България. По случай честването на Деня на Европа, Община Ямбол и Областен информационен център – Ямбол организираха събития под наслов „Дни на Европа в Ямбол и региона“, които включваха дискусионен форум с участието на младежки организации от областта, конкурс в категория изобразително изкуство и конкурс за изготвяне на компютърна презентация, изработване на фотоколаж и представяне на пърформанс. И в петте общини се проведоха празнични концерти, в които се включиха талантливи деца и младежи.

И през тези шест месеца ОИЦ-Ямбол продължи традицията да провежда работни срещи по заявка на различни структури и организации.Подобно събитие се състоя с представители на фондообразуватели на Държавен архив – Ямбол на тема: „Информационната система за управление и наблюдение на структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН)“. Ползотворни и интересни бяха и съвместните събития с членовете на Областния съвет за развитие.

За да обогатятзнанията на младите хора за Европейският съюз, експертите от центъра проведоха няколко срещи и с ученици от област Ямбол.

През следващата година ОИЦ – Ямбол ще продължи да провежда информационни събития, семинари и обучения за възможностите, които предоставят Европейските фондове в България. Както и през изминалите години, събитията ще бъдат насочени към гражданите, бизнеса, публичния сектор, неправителствени организации и медиите.


Статията е публикувана на 3 юли 2014

Следете ни в Google News Showcase