Видео и снимки: Стартира рехабилитацията на обходния път на Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Видео, Интервю, Общество, Снимки

okolДнес стартира рехабилитацията на обходния път на Елхово. Инвестицията е за около 6,7 млн. лв, символичната първа копка на обекта направиха министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков. На церемонията присъстваха областният управител на Ямбол Николай Пенев, кметът на Елхово Петър Киров и др.

Обходният път на Елхово – с дължина близо 7 км. и е част от първокласния път I-7 от км 289+456 до км 296+200. Обектът е включен в лот 6 на програма „Транзитни пътища V”. Изпълнител на лот 6 е ДЗЗД „Пътища Бургас“, в което участват: „Холдинг Пътища“ АД и „Трейс Груп Холд“ АД.

Отсечката не е основно ремонтирана от построяването й преди 17 години. С рехабилитацията й жителите на Елхово и транзитно преминаващите ще пътуват по-удобно и по-безопасно, ще се улесни тежкотоварният трафик по път I-7 към граничен пункт Лесово и ще се подобри връзката на област Ямбол с второкласния път ІІ-79 Елхово-Бургас.

Очакванията са ремонтът да приключи до края на октомври, като поетапно ще се работи в едното и другото платно, съобщи председателят на пътната агенция. Тежкотоварни автомобили няма да бъдат допускани в град Елхово, а след мигновена реакция от страна на ръководството на Община Елхово инж. Стефан Чайков потвърди, че на кръстовището за град Бургас ще има пешеходна пътека въпреки, че в първоначалният проект тя липсваше.

Видеорепортаж от официалната церемония по стартирането на рехабилитацията на обходния път на Елхово и интервю с инж. Стефан Чайков.

Фоторепортаж от официалната церемония по стартирането на рехабилитацията на обходния път на Елхово


Статията е публикувана на 28 април 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА