Снимки: Започва основен ремонт на околовръстното шосе на град Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Общество

pytНа проведеното заседание днес на Общински съвет Елхово в последната точка, кметът на Община Елхово Петър Киров използва възможността да обяви, че вчера към 16:00 часа в общинска администрация е постъпило искане за издаване на строително разрешение на проекта касаещ околовръстен път на град Елхово, който проект е част от Проект Транзитни пътища V-ЛОТ 6.

Очаква се първата копка на околовръстното на Елхово да бъде направена още на 28 април /понеделник/. По непотвърдена информация първоначално коментираният час на официалната церемония бе 11:30, но по последни данни това ще стане час по-късно – в 12:30 часа на кръстовището между околовръстен път Елхово и ул. Ал. Стамболийски /южен изход на град Елхово/. Все още АПИ не е излязла с официална информация по случая, а с такава ще разполагаме още утре, уверяват от пътната агенция след проверка от наша страна.

mapОчаква се на събитието да присъстват Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Стефан Чайков, както и редица други официални лица.

Участъкът е с дължина близо 6,8 км /Бел. ред: от бившия свинекомплекс до касърската чешма/ и е единственият останал неремонтиран участък в област Ямбол на главен път I-7.

Припомняме Ви, че в началото на месец ноември при посещението на министър Орешарски, който тогава се срещна с кметовете на петте общини в област Ямбол, кмета на Община Елхово Петър Киров постави въпроса за ремонта на този пътен участък. Още тогава, председателят на АПИ инж. Стефан Чайков заяви, че пътят ще бъде ремонтиран през пролетта на 2014 година.

Припомняме Ви, че участъка между град Ямбол и Елхово бе в укаено състояние и спомена за това все още стои точно в участъка, който ще бъде започната строителна дейност. За този път имаше дори и група в социалната мрежа с предложение той да бъде закрит.

През 2012 година на два етапа бе ремонтиран първо участъка от село Окоп до разклона за село Коневец, а няколко месеца по-късно в края на 2012 година бе открит и вторият ремонтиран участък до бившия свинекомплекс в близост до град Елхово.


Статията е публикувана на 24 април 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА