Снимки: Заключителната представителна изява на клуб „Исторически и празничен календар на Елхово“ ПГ „Стефан Караджа” – Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

petЗа трета поредна година Професионална гимназия „Стефан Караджа” град Елхово работи по проект УСПЕХ ВG051РО001-4.2.05-0001 „Да направим училището привлекателно за младите хора“. Проекта се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Проектът предоставя финансиране на извънкласни дейности с цел създаване на условия за осмисляне на свободното време на учениците в държавните и общински училища

На 24 април 2014 г. се проведе заключителната представителна изява на клуб „Исторически и празничен календар на Елхово“ с ръководител Добринка Костова – главен уредник в Етнографско-археологически музей – Елхово на тема „Традиционна храна и хранене за Елхово в кр. ХІХ и нач на ХХ век“ . Гости на представителната изява бяха инж. Христо Петев – Директор на учебното заведение, учители и ученици от професионалната гимназия, специалисти от Етнографско-археологически музей – Елхово и медийните партньори. Директорът на училището инж. Христо Петев поздрави участниците в клуба, като им пожела много здраве и успехи.

Представителна изява се проведе в залите на Етнографско-археологически музей – Елхово. Ръководителят на клуба Добринка Костова и учениците представиха клип с най-интересните и вълнуващи моменти от дейността на клуба. Специалистите в музея представиха презентация, от която учениците научиха каква е обредната храна за всеки църковен и традиционен празник и какви традиции трябва да спазват в българския празничен календар.

На всички ученици от клуба, на ръководителя на клуба и на Етнографско-археологически музей – Елхово – партньор по проекта бяха връчени удостоверения за участие в проект УСПЕХ от директора на Професионална гимназия „Стефан Караджа” – инж.Христо Петев.


Статията е публикувана на 24 април 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА