Снимка: Читалищната библиотека посети и децата от ОДЗ „Невен“ – Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

decaПриключиха дейностите и инициативите на библиотеката при читалище „Развитие – 1893” град Елхово включени в Маратона на четенето, който се проведе от 2 до 23 април, под надслов „Походът на книгите”.

В продължение на повече от две седмици се проведоха различни, интересни и нови мероприятия, в които се включиха деца от различни възрасти. Всички те бяха посветени на четенето, на любимите детски книжки. Детският отдел в библиотеката увеличи своите читатели и привлече нови приятели.

Своеобразният финал на маратона бе поставен днес с децата от ОДЗ „Невен”. Библиотекарите гостуваха на няколко групи с учителки г-жа Тончева, г-жа Райкова и г-жа Тодорова. На малките момичета и момчета бе представен мултимедиен вариант на известната приказка „Малката кибритопродавачка”.

На желаещите бе предоставена възможност да се включат като разкажат своя любима приказка или стихче. Децата изявиха огромно желание, проявиха своята любознателност, показаха знания и различни умения. На бъдещите първолаци библиотекарите подариха красиво илюстровани книжки с известни приказки, които след това ще подарят на по – малките. За всички дечица имаше и по едно малко шоколадово изкушение.

Читалище „Развитие” и читалищната библиотека изказват своята благодарност към всички деца, ученици, преподаватели и директори, които с радост откликнаха на поканите ни, включиха се в различните прояви и демонстрираха, че вече могат да четат, че вече са пораснали.

[nggallery id=“1521″]


Статията е публикувана на 23 април 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА