Снимки: Заключителна изява на ученици от специалност „Машини и съоръжения за заваряване” при ПГ „Стефан Караджа” – Елхово по проект „Ученически практики”

Публикувано преди 10 години  |  Общество, Снимки

petПо проект BG051PO001-3.3.07-0001 „Ученически практики” в „Орудица 2000” ООД град Елхово, с управител Здравко Станев работиха и се обучаваха група от 4 ученици от специалност „Машини и съоръжения за заваряване” при ПГ „Стефан Караджа” гр. Елхово.

На 23 април 2014 година учениците-практиканти проведоха своята заключителна представителна изява.

Учениците бяха обучавани от наставник инж. Христо Янков – Началник цех Механичен в „Орудица 2000” ООД гр.Елхово и наблюдаващ учител от ПГ „Стефан Караджа” гр. Елхово – Иван Тончев. Технолозите инж.Димитър Димитров и Кръстьо Станев помагаха и напъстваха учениците в тяхната работа и обучение.

Екипа от училище, който реализира проекта е : инж. Христо Петев – Директор и функционален експерт; инж. Таня Михнева – консултант по избор на практика; Пенка Бобева – счетоводител.

Учениците-практиканти в продължение на 240 часа работиха в реална работна среда в производствените халета на „Орудица 2000” ООД гр.Елхово. Запознаха се с правилата за здраве и безопасност при работа във фирмата, особеностите и изискванията в производството на отливки и детайли за селскостопанските машини. Запознаха се с фирмената политика за повишаване качеството на продукцията и обслужването на клиентите. Придобиха знания и умения за работа с техническа документация, организиране на технологичен процес за заваряване, подготовка на заготовките за заваряване, заваряване на детайли в реална работна среда, работа със заваръчни апарати ЕSAB, LINCOLN и газорезни машини. Изградиха самоконтрол, технологична дисциплина и отговорност при изпълнение на поставените им задачи. Научиха се на ефективна комуникация на различни нива и работа в екип.

В края на заключителната представителна изява бяха връчени сертификати на всички учениците участващи в проекта.

Участниците в проекта – ученици и работодатели се разделиха с приятелски чувства и пожелания за бъдеща съвместна работа.

Проектът се осъществява от Министерството на образованието, младежта и науката, с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд към Европейския съюз.

Целта на проекта е подобряване на качеството на професионалното образование, чрез повече и подобри възможности за практика на учениците в реална работна среда, както и активно включване на бизнеса в професионалното образование чрез разработването на програми за практическо обучение по професии.

[nggallery id=“1522″]


Статията е публикувана на 23 април 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА