На живо девето редовно заседание на ОбС-Елхово »

Снимки: Благодатният огън от Гроба Господен пристигна в Елхово и Лесово от храм „Св. Георги“ в град Ямбол

Публикувано преди 10 години  |  Общество, Снимки

OLYMPUS DIGITAL CAMERAБлагодатният огън, символизиращ неръкотворната светлина на Хистовото возкресение, за която е говорил още апостол Петър, се запали в храма на Гроба Господен в Йерусалим след молитвите за йерусалимския патриарх Теофил ІІІ и десетките хиляди поклонници. Патриарх Теофил ІІІ предаде огъня на събралите се в храма. От там той бе доставен до всички православни страни, включително и България.

Минути преди 21.00 часа след близо тричасово закъснение на Летище-Пловдив кацна самолетът с българската делегация, оглавявана от пловдивския митрополит Николай. От там огънят бе разнесен из всички епархии. Два часа преди настъпването на Великден със съдействието на Община Елхово, бе организиран транспорт, който взе свещения огън от храм „Св. Георги“ в град Ямбол и бе донесен на време въпреки закъснението в храмовете в град Елхово и село Лесово.

Паралелно и на двете места в полунощ започна Пасхалната литургия за Великден, която бе отслужена от отец Николай Клюнков в град Елхово (Бел. ред: за която Ви информирахме минути след полунощ), а в Лесово Пасхалната литургия бе отслужена от отец Николай Станчев. Във фоторепортажа Ви предлагаме да видите снимки от вземането на Благодатният огън от Ямбол и Пасхалната литургия в село Лесово.

[nggallery id=“1516″]


Статията е публикувана на 20 април 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА