Приветствие на Петър Киров, Кмет на община Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Общество

privУважаеми дами и господа,

В навечерието сме най-големият християнски празник Възкресение Христово – символ на вярата, на победата на доброто над злото и на живота над смъртта.

През тези светли дни нека с отворени сърца се вслушаме в църковните песнопения и да почерпим от чудото на Възкресението надежда и сила за своя път, по който да вървим с достойнство и вяра.

На Великден всички се прекланяме заедно пред мъките на Исус Христос, пожертвал се в името на доброто на цялото човечество, съпреживяваме великия християнски урок по благородство, достойнство и човеколюбие. Обещаваме си да бъдем по-добри, мъдри, състрадателни и щедри.

Нека светлината на Възкресението Христово озари живота на всички ни! Да бъдат благословени нашите добри намерения, да бъдат чути добрите ни думи, казани от сърце, да се удвои силата ни, когато искаме да помогнем на приятел в беда, да се утрои обичта, която даряваме на нашите деца и тогава, може би ще стане света по-добър!

Нека се стараем да съхраняваме в мислите и сърцата си това, което е чисто, светло и достойно за човешкия ни образ, това, което е градивно и непреходно. Чрез добри дела и духовно пречистване да станем по-човеколюбиви, толерантни и мъдри.

Скъпи съграждани, нека този Великден да бъде специален за нас и във всеки дом да влезе надеждата, вярата в доброто и щастието!
Пожелавам на Вас и вашите семейства много здраве, щастие и благоденствие!

Христос Воскресе!


Статията е публикувана на 20 април 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА