Снимки: Ученици от полуинтернатните групи в ОУ „Хаджи Димитър“ – Гранитово отбелязаха Великден

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

inteУчениците от полуинтернатните групи в  ОУ „Хаджи Димитър“ село Гранитово, община Елхово тържествено отбелязаха светлите християнски празници – Лазаровден, Цветница и Великден. Така те  успешно реализират дейностите по ПРОЕКТ BG051PO001-3.1.06. „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес“ по Оперативна програма  „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Учениците активно се включиха в подготовката за празника. Рисуваха, апликираха и изготвиха подходяща украса. За конкурса те изработиха красиви картички и рисунки на тема „Пролет, лазарки и Великден“.

Красимира Кюстелова от VII клас вълнуващо разказа историята и традициите на тези празници.

Тържеството продължи с участници от полуинтернатни групи II, III и IV клас, които изпълниха песни и стихотворения под ръководството на г-жа Диана Христова.

С много настроение лазарки, облечени в традиционни носии, представиха обичая Лазаруване, който подготвиха съвместно с читалището. Със своите песни и танци те доставиха истинско удоволствие на всички присъстващи и им пожелаха здраве и благополучие.

На най-талантливите участници във великденския конкурс бяха раздадени грамоти и награди.

Празникът донесе много радост, не само на участниците, но и на всички присъстващи – ученици, учители и гости.[nggallery id=“1510″]


Статията е публикувана на 17 април 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА