Снимки: Боядисване на яйца в ЦДГ”Надежда” – Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

decaСветло и топло е навън. Всичко е хубаво и различно. Пъстреят в градината пролетните великденски лалета. Из въздуха се носи аромата на разцъфнал люляк и топли козунаци. Иде Великден!

А днес е Велики Четвъртък! Дългоочакваният от деца и възрастни ден за боядисване на Великденски яйца! Вълнение е обхванало всички деца в целодневна детска градина „Надежда”! Забързани деца и родители още от сутринта, след сутрешния поздрав, съобщават, че носят току-що сварени яйчица. Леля Нина Грозева, домакин на детската градина също е предвидила по едно яйчице за всяко детенце. Във всички групи се оформиха кътове за боядисване със съдове с различни боички. Украсиха с клонки и от върба, вази с люляк и лалета. Децата с много старание украсиха и боядисаха в любимия си цвят своите яйца. По традиция първото яйце боядисаха в червено и с него учителките натриха челцата на децата да са здрави и щастливи:”Както е червено яйцето, така да е здраво детето”. Подредиха изложба, радваха им се, пяха Великденски песни, казваха стихове за светлия християнски празник!

Светло е. Топло е. Ухае на люляк и топли козунаци. Пъстреят в панерчетата яйца, украсени със зеленина. Децата са безкрайно усмихнати и щастливи.

Светло и топло е и на душите ни. Отдалече се чува камбанен звън. Иде Великден!

Денят, в който всеки един от нас ще изрече с любов към другия думите:”Христос Воскресе” – „Воистина Воскресе”.

Желаем на всички весели Великденски празници!

Иванка Минева – ЦДГ”Надежда”

[nggallery id=“1509″]


Статията е публикувана на 17 април 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА