Снимки: Успешно приключиха консултациите за определяне състав на СИК-овете на територията на община Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Общество

konsУспешно приключиха консултациите за определяне състав на секционните избирателни комисии /СИК/ на територията на община Елхово за избори за членове на Европейския парламент

На 14 и 16.04.2014 г в  заседателната зала на Община Елхово по покана на кмета г-н Петър Киров се проведоха консултации за определяне съставите на секционните избирателни комисии /СИК/ за избори за членове на Европейския парламент на 25 май 2014 година.

На поканата се отзоваха представители на ПП „ГЕРБ“, КП „КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ“, ПП „ДПС“, ПП „АТАКА“ и ПП „НДСВ“ и КП„СИНЯТА КОАЛИЦИЯ“.

След представяне на необходимите документи за участие в консултациите – удостоверения за актуално състояние на партиите, решения за образуване на коалициите и пълномощни, представителите започнаха работа с конкретни предложения  за определяне съставите на комисиите.

Със заповед №РД-277/25.03.2014 г. при спазване изискванията на чл.9 от Изборния кодекс на територията на общината,  са образувани  31  избирателни секции:

-11 избирателни секции в гр.Елхово;
-18 избирателни секции в селата, като в една секция са кметство Бояново и с.Стройно, кметство Маломирово и с.Славейково  и кметство Мелница и с.М.Кирилово.
-1/една/ подвижна СИК, която ще се образува при заявено писмено желание на поне 10 избиратели, подали заявление по образец;
-1/една/ в МБАЛ при наличие на не по-малко от 10 избиратели.

На консултациите с разбиране за справедливо разпределение, при спазване на Методиката на ЦИК за определяне съставите на СИК, се постигна съгласие и  се спази изискването  на чл.92, ал.3 от Изборния кодекс и т.12 от Решение № 97-ЕП/08.04.2014 г. на ЦИК, председателят, зам.-председателят и секретарят да не са от една и съща партия или коалиция и да не се допусне мнозинство на представители на една партия или коалиция в една и съща СИК.

Упълномощените представители на партиите и коалициите се договориха да представят в срок до 22 април 2014 г. включително, поименен списък с данни за всички избрани на съответните постове в СИК, както и списък на резерви кандидати, които ще заместват представителите в СИК в случай на отсъствие в деня на изборите.[nggallery id=“1506″]


Статията е публикувана на 17 април 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА