Снимки: Карнавал на приказните герои в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

edcaДнес 16.04.2014 г. в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – гр. Елхово се проведе „Карнавал на приказните герои“, посветен на Международният ден на детската книга – 2 април и Международният ден на книгата и авторското право – 23 април. На празника присъстваха г-н Пенко Ханджиев — помощник директор, учебна дейност, учители, съученици, родители и приятели.

Истински карнавал на приказните герои сътвориха учениците от четвъртите класове, под ръководството на своите преподаватели – г-жа Стела Гаджонова, г-жа Стойка Кънева и г-жа Миглена Терзиева.

С огромно желание децата се изявиха на невероятната сцена като известни герои от любими приказки, драматизираха, пяха и танцуваха. С настроение, оригиналност и много усмивки в празника се включиха Палячо, Феите, Спящата хубавица, Пепеляшка, Принцове, Малкият принц, Пинокио, Лъвът, Пипи Дългото Чорапче, Червената шапчица, Вълчо и Лисана, Котаракът с чизми и мишлетата. Героите Хитър Петър и Настрадин Ходжа, яйцата и техните художници ни потопиха в атмосферата на наближаващия светъл християнски празник – Великден.

Вдъхновени от магията на приказките участниците се почувстваха като истински артисти. Вълшебната атмосфера успя да трогне и вдъхнови малки п големи. Всички бяха обхванати от магията на приказките и не искаха карнавалът да свършва. Участниците извиха красиво право хоро.

С пожелание за здраве и във всеки дом да влезе надеждата, вярата в доброто и щастието празникът завърши![nggallery id=“1505″]


Статията е публикувана на 16 април 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА