Снимки: Традиционни състезания в Професионална гимназия ”Стефан Караджа” – Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

petОт 14 до 28 март 2014г. в Професионална гимназия ”Стефан Караджа” се проведоха традиционните състезания за млад електромонтьор, заварчик и стругар.В надпреварата участваха 13 ученици от 10 ”б”, 11”б”,12”а” и 12”б”класове. Състезанията между учениците в отделните професии протекоха интересно и оспорвано. Комисиите бяха затруднени при излъчване на победителите. Класирането е както следва:

За „Млад електромонтьор”: Участваха пет ученици от 12”а” клас, специалност „Електрически машини и апарати”. Регламентът на състезанието предвиждаше практическа задача „Да се извърши монтаж на ел. табло за управление на трифазен асинхронен двигател”. Класирането се извърши по точкова система.

І-во място- Стоян Иванов Георгиев
ІІ-ро място- Младен Насков Стоянов
ІІІ-то място- Диян Валентинов Атанасов

За „Млад заварчик”: Участваха пет ученици от 11”б” клас, специалност „Машини и съоръжения за заваряване”. Регламентът на състезанието предвиждаше решаване на тест, който да провери теоретичната подготовка на участниците, както и практическа задача. Класирането се извършва по точкова система, като акцентът е върху практическите умения на учениците.

І-во място- Асен Христов Иванов
ІІ-ро място- Асен Иванов Димитров
ІІІ-то място- Иван Сандев Велев

За „Млад стругар”: Участваха двама ученици от 10”б” клас, Специалност „Електрически машини и апарати” и един учиник от специалност „Машини и съоръжения за заваряване”. Регламентът на състезанието предвиждаше решаване на тест, който да провери теоретичната подготовка на участниците, както и практическа задача. Класирането се извършва по точкова система, като акцентът е върху практическите умения на учениците.

І-во място- Добромир Николаев Владев
ІІ-ро място- Мариян Георгиев Янев
ІІІ-то място- Даниел Христов Танев

Интересните състезания доказа професионализма на учениците и техните преподаватели. Подобни изяви формират професионално поведение и повишават самочувствието и желанието на учениците за професионална реализация. Победителите получиха грамоти и награди.[nggallery id=“1503″]


Статията е публикувана на 16 април 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА