Снимки: Отборът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Елхово е победител в общинското състезание по безопасност на движението

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

osДнес в град Елхово се проведе традиционния общински кръг на националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя”. За приза на общинско ниво спориха учениците от двете основни училища в град Елхово – ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и ОУ „Св. Паисий Хилендарски“.

Жури във състав инспектор Георги Арабаджиев от РУП Елхово – Председател и членове Жасмин Чапкънов – авто инструктор, и младши автоконтрольор Кирил Киров от РУП Елхово оценяваха отговорите на двата отбора.

Гости на надпреварата бяха г-жа Жана Ангелова -главен експерт в Община Елхово и г-жа Ивана Кърева – Директор на ОбДК-Елхово.

Организатори на днешното събитие бяха Община Елхово, РУП-Елхово и ОбДК – Елхово.

Отборът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” бе представен от учениците Георги, Симеон, Николай и Антон, а за отборът на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ се състезаваха Майкъл, Стоян, Иван и Петър.

Състезанието се проведе в четири кръга, като в първи кръг отборите трябваше да решават листовка с 20 въпроса за 20 минути. Във втори кръг състезателите отговаряха устно на въпроси, а в трети и четвърти кръг те подреждаха тематичен пъзел и въпроси свързани с първа долекарска помощ.

Отборът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Елхово събра актив от 41 точки и се класира на първо място, а отборът на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Елхово събра актив от 39 точки и остана втори.

Победителите получиха от главен инспектор Шехпазов купата, която е преходна и ще стои във витрината на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Елхово до следващото състезание през 2015 година.

Всички състезатели получиха предметни награди, които бяха осигурени от ръководството на община Елхово, придружени с грамоти и тениски.

В националната викторина „Да запазим децата на пътя” участват ученици във възрастовата група от V до VIII клас, а крайните победители излъчени във всички пет общини в област Ямбол ще спорят в областно състезание в края на месец април, а победителите от областно ниво ще спорят с победителите на всички други области в страната в национално състезание.

Миналата година отбора на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ се класира на второ място в страната, като след победата в област Ямбол, в националното състезание те изпревариха победителите на 26 други области в цялата страна.[nggallery id=“1500″]


Статията е публикувана на 15 април 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА