Снимки: Заключителна изява на ученици от специалност „Екскурзоводско обслужване” при ПГ „Стефан Караджа” – Елхово по проект „Ученически практики”

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

eksПо проект BG051PO001-3.3.07-0001  „Ученически практики” в Етнографско-археологически музей – Елхово, с директор Христо Христов работиха и се обучаваха група от 3 ученици от специалност „Екскурзоводско обслужване” при ПГ „Стефан Караджа” гр. Елхово в професионално направление „Екскурзоводство”.

На 15 април 2014 г. учениците-практиканти проведоха своята заключителна представителна изява, на която изнесоха своята първа екскурзоводска беседа пред посетители и гости на музея в археологическата експозиция на Етнографско-археологически музей –Елхово.

В края на заключителната представителна изява бяха връчени сертификати на всички  учениците участващи в проекта. Участниците в проекта – ученици и работодатели се разделиха с добри чувства и пожелания за бъдеща съвместна работа.

По време на практическите занятия в Етнографско-археологически музей –Елхово учениците-практиканти в продължение на 240 часа  работиха в реална работна среда и придобиха знания и умения за работа с архивни документи, работа с административни документи, научна обработка на материали с етнографски и фолклорен характер, работа в библиотеката на музея, работа във фондовете на музея, работа с инвентарни книги, беседа за етнографската експозиция на музея, беседа за археологическата експозиция на музея, тематични беседи, свързани с обичаите, традициите и бита на населението от Югоизточна България. Запознаха се със специализираната литература, отговаряща на профила на музея, с  видовете туризъм в региона и  повишиха  комуникативните и презентационните си  умения пред публика и посетители.

Учениците-практиканти бяха обучавани от наставник Добринка Костова- гл. уредник в Етнографско-археологически музей –Елхово и Галя Добринова – наблюдаващ учител  от ПГ „Стефан Караджа” гр. Елхово. Уредниците Милена Вълева и Стоян Нейчев помагаха и напътстваха учениците в тяхната работа и обучение в музея.

Екипът от училище, който реализира проекта е: инж. Христо Петев – Директор и функционален експерт; инж. Таня Михнева – консултант по избор на практика; Пенка Бобева – счетоводител.

Проектът се осъществява от Министерството на образованието, младежта и науката, с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд към Европейския съюз.

Целта на проекта е подобряване на качеството на професионалното образование, чрез повече и по-добри възможности за практика на учениците в реална работна среда, както и активно включване на бизнеса в професионалното образование чрез разработването на програми за практическо обучение по професии.[nggallery id=“1499″]


Статията е публикувана на 15 април 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
На 28 март Православната църква чества паметта на Св. Мъченик Боян – княз ...
През нощта над Западна България облачността отново ще се увеличи и на ...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха голямо количество от 23 200 ...
В специализираната полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност са участвали  служители на ...
На 25.03.2023 г.  ПГ „Св. Климент Охридски“ се включи с поредица от ...
Седем кръга преди края на шампионата, юношите на ОФК Елхово (U15) продължават ...
През изминалия уикенд, на 23 и 24 март стотици зрители бяха свидетели ...
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА
След като партия "Има такъв народ" върна проучвателния мандат, който получи днес ...
Дървосекачи се сбиха в Кърджалийско, съобщиха от полицията. Конфликтът между тримата е ...
В момента няколко страни, включително Украйна, обсъждат на ниво съветници по сигурността ...
Камиони чакат над два часа при Гюргево на влизане в България, съобщава ...
Турският Гьозтепе на Станимир Стоилов се намира на второ място в Европа ...
Супер игра на 20 годишния Александър Николов не стигна на Кучине Лубе ...
Родилка на 33 години е починала в кърджалийската болница тази сутрин, след ...
Д-р Боряна Георгиева-Стенева завършва медицина в Медицински университет – София през 2017 ...