Снимки: Лазарки от ОДЗ “Невен” – Елхово поздравиха общинска администрация

Публикувано преди 10 години  |  Общество, Снимки

lazarsМалките лазарки от ОДЗ „Невен” поздравиха служителите от общинска администрация Елхово, като им пожелаха здраве и много успехи! Децата от ОДЗ „Невен“ с ръководители г-жа Тончева, г-жа Узунова и музикалния педагог Вълка Ангелова изпълниха „Провикна се Станка”, „Утре е цветна Цветница”, „Лаленце се люлее”, „Опни ми, тропни ми”.

Лазаруването е християнски обичай, на който малки момичета и моми, с шарени носии и венци, пеят лазарски песни и бунек, хора и ръченици във всеки дом за здраве и радост на стопаните. После пускали венците по реката, за да гадаят на коя е дошъл редът да се задоми.

Малките лазарки облечени в пъстри битови носии, украсени с цветни венци – те внесоха много живот и настроение сред общинската администрация. Стопаните с умиление слушаха лазарските песни, гледаха буенека на малките моми с възхищение.

Кметът на община Елхово г-н Киров почерпи с лакомства талантливите певици. Той им благодари за посещението и отправи пожелания към лазарките и техните възпитатели.[nggallery id=“1482″]

 


Статията е публикувана на 10 април 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА