Внимание: Крокодил е бил забелязан в река Тунджа край Елхово!

Публикувано преди 10 години  |  Общество

IMG_3126Бдителни наши читатели ни сигнализираха за необичана гледка в река Тунджа, на която се натъкнали вчера следобед. След разходка в резерват Долна топчия, докато са пресичали моста в близост до спорения комплекс, семейство от град Елхово са забелязали крокодил, който плува свободно в река Тунджа. Въпреки създалата се суматоха около необичайната гледка за нашите географски ширини, едно от децата е успяло да заснеме животното със своя мобилен телефон.

Не е ясно как крокодила е попаднал в река Тунджа и дали е единственият обитател в този район. Призоваваме гражданите и любителите на риболова по поречието на река Тунджа да са бдителни и при такъв случаи да сигнализират Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, които са единственият компетентен орган в този случай.

Зоолози твърдят, че е възможно някой да е гледал екзотичното живото в дома си, а след като е станал прекалено голям, съвсем безотговорно го е пуснал на свобода да се оправя самостоятелно с неволите на дивия живот. За щастие до този момент няма инцидент въпреки, че крокодилите са едни от най-хищните животни на планетата.


Статията е публикувана на 1 април 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА