Видео и снимки: С впечатляващ самостоятелен концерт децата от ОбДК-Елхово поздравиха жители и гости на Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Видео, Общество, Снимки

decasНад 130 деца участваха в парада на красотата, феерията и таланта. Салонът на читалище „Развитие-1893“ – Елхово за поредна година се оказа тесен за желаещите елховлии да видят концертната програма. И тази година съставът не разочарова своите почитатели. Амбициозните танцьори зарадваха публиката си с нови танци. Красотата на изпълнението се допълваха от синхрона и старанието на талантливите деца. В празничната програма се изявиха Детска вокална група „Чучулига“ с ръководител Вълка Ангелова, мажоретни състави от детската градина и от основните училища с ръководител Цветанка Христова, балетен състав с ръководител Милена Вълева, Група за народни песни с ръководител Милена Панчева, ДЮТС „Яница“ хореограф Севдалин Трендафилов и худ. ръководител Цветанка Христова, представени бяха индивидуални изпълнения на пиано и музикални поздрави.

Детската балетна школа към ОбДК има 19 годишна история. През тази година се обучават деца на възраст от 4 до 15 години. Балетен педагог на школата от самото й създаване е г-жа Милена Вълева. С нови танци се представиха двете групи на мажоретния състав към ОДК Елхово. С медените си гласчета децата от вокалните групи към ОДК плениха публиката. Групите изпълниха песни от своя богат репертоар. Дeтско-юношеският танцов състав Яница има вече близо 20 годишна история. През него са преминали десетки танцьори на възраст от 6 до 19 години, които съхраняват в себе си и предават на зрителите любовта към танцовото изкуство и българския фолклор. Репертоарът на състава е богат и включва песни и танци от всички области на България.

С многобройните си и разнообразни народни танци децата от детско-юношески танцов състав „Яница“ към Общински детски комплекс зарадваха публиката. Празничният концерт на най-малките жители на нашия град завърши с атрактивен финал. Докато течеше музикалното изпълнение на песента „Пътнико свиден, пътнико млад“ присъстващите в залата се насладиха на изготвения видеоклип за Елхово.

Пълен видеозапис на концерта

Фоторепортаж:
[nggallery id=“1465″]


Статията е публикувана на 28 март 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА