Снимки: Децата от ОДЗ „Невен“ поздравиха техните майки за 8-март

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

mevВ ОДЗ „Невен“-гр. Елхово под наслов „Добрината в душите на децата“ бяха проведени осмо мартенски тържества във всички яслени и градински групи между 4 и 7 март.
Мотото бе: „Всеки от нас живее във Нива и ще пожъне, каквото посее: От едното Добро-Сто добрини; От едната Злина- хиляди злини.“ /Ив.Коев/

През предучилищните години в ума и сърцето на детето се полагат основите на нравствените чувства-това е времето, когато ние педагозите и семейството в партньорството си сме отговорни да възпитаваме в детето отзивчивост и деликатност по отношение на другите хора, грижовност, тактичност и съчувствие.

Емоционално – нравственото развитие на човека е труден и продължителен процес. Детето се нуждае от подкрепа и поощрение за преодоляване на трудностите. Когато я получава то е по-уверено в силите си, по-бързо утвърждава усвоения начин на поведе-Ние.

Една от организираните форми на работата ни с деца и родители са празниците в детската градина.родителите трябва да са плътно до децата си,да им показват любовта си, толе-рантността си, възхищението си. С послание към мама „Как искамда бъда добър“ децата участваха в тържествата в групите с много желание, радост, артистичност и музикалност.

Децата от 1-ва група „Детско царство“ с г-жи ст.учител Р.Райкова и ст.учител Янка Стоянова поздравиха майките си с песните „Мила моя мамо“,“Мама“,“БабаМарта“,“Матеници бели и червени“, „Де изчезна Лилето“, „3ъбките ми са теслички“, стихове за мама. С танци: „Котенца“, „Ръченица“, „Моя кукло Барби“, „Кой може тъй“.

Децата от II -ра „А“ гр.“Смехорани-бърборани“ със ст.учители Пенчева и Тодорова с интересна компилация от драматизираме на откъси от приказки „Тримата братя и златната ябълка“, „Златина-златно момиче“, „Грозното пате“, „Богданка“ поздравиха майките и изпратиха послание „Как да бъдем добри !“ към всички хора за които децата са щастие, любов и грижа.

В II-ра „Б“ група „Слънце“ със ст.учители М.Узунова и Динка Христова с много игри, танци ,стихове и песни децата с много любов и признателност,към своите майки и баби поднесоха поздрав и послание „Ще бъда добър !!!

В ПГ 5г.“А“ гр.“Доброта „със ст.учители Ташева и Христова децата поднесоха поздрав към майките със стихове и песни за мама. С артистичност и музикалност влязоха в роля в пиеските: „На горската полянка“- текст Г.Авгарски, м.Л.Лисичкова и „Дядо и ряпа“ – Бълг. нар. приказка. И накрая демонстрираха танцови умения в танц „Ръченица“, „Хоро“. Празникът завърши с поднасяне на самостоятелно изработени поздравителни картички от децата за майките.

В група ПГ /5г./ б със ст.учители В.Узунова и Д.Мартинова за поздрав и послание към мама „“Искам и се уча да бъда добър.“ С голямо желание децата пяха песни, танцуваха, влизаха в роли. И този път децата от група „Усмивка“ показаха овладените в дет. градина познания и умения чрез поздрава отправен от сърце и с усмивка да даряват радост на близки и приятели. Изненадата за мама беше нетрадиционна-сладка и вкусна поднесена с любов. В ПГ/6г./ „Приятели с учители: ст.учител Ст.Демирева и гл.учител М.Тончева демонстрираха много познания, артистични и танцови умения, като предпоставка за естетическа култура. В танца „Пингвнни“ драматизацията на приказката „Под гъбата“ на В. Сутеев, индивидушшото и групово артистично рецитиране на стихове показаха уменията им за работа в екип и сътрудничество.

Всеки родител осъзнава колко значим е факта-социализация на неговото дете в съвременните условия, познаване на чуждото съзнание относно ефекта на екипна дейност. Това е пътя за възпитаване на нравствени качества-добрина, толерантност, отзивчивост, съпричастност.

Във всички групи музикалната подготовка беше под ръководството на м.педагог В.Ангелова. Денят на мама бе отпразнувай и във филиалите в с.Гранитово и с.Лесово под ръководството на учителите: ст.учител П.Янузова, ст.учител Р.Челебиева, ст.учител Сн.Желева и учител В.Иванова.

Гл. учител: /М.Тончева /[nggallery id=“1409″]


Статията е публикувана на 7 март 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА