genНа официална церемония в столицата вчера фондация „Годишни награди за пътна безопасност“ раздаде своите призове за 2013 година.

Областна дирекция на МВР – Ямбол получи специалната награда в категорията “Инициативи за пътна безопасност от държавни институции и местни администрации”. Отличието е присъдено за проведените от дирекцията инициативи в кампанията за защита на пешеходците: «Пази ме!» и «Аз, пешеходецът, обичам живота!». Целта на успешно проведената кампания беше повишаване на вниманието на участниците в движението и специално на пешеходците за стриктно спазване на правилата при пресичане на пътното платно. Призът получи директорът на Областна дирекция на МВР – Ямбол комисар Генчо Иванов.

За трета поредна година фондация „Годишни награди за пътна безопасност“ номинира и отличава инициативи в областта на пътната безопасност, добрите практики, повишаване културата на пътя и предотвратяване на пътно-транспортните произшествия. През тази година номинациите в отделните категории за награди са били общо 76, съобщиха организаторите.