На живо девето редовно заседание на ОбС-Елхово »

Между 150 и 200 нелегални емигранти се задържат в района на Елхово всеки месец

Публикувано преди 11 години  |  Криминално

emiДо края на седмицата помещенията за  временно задържане в гранично полицейско управление Елхово ще достигнат 50. Всеки месец нелегално през границата с Турция се опитват да преминат около 200 имигранти.  След избухването на войната в Сирия, броят на нарушителите непрекъснато расте и тенденцията е към увеличаване, заяви директорът на Регионална дирекция „Гранична полиция“ Елхово комисар  Стоян Иванов.  Всеки месец в крайграничните села на общините Болярово и Елхово се задържат между 150 и 200 нелегални емигранти, между които и десетки деца.   В граничния арест в момента могат да бъдат настанени 20- 25 души оборудвани са и 6 помещения за майки с деца. След престоя си в Елхово чужденците се изпращат в бежанските лагери в Пъстрогор и Любимец.

В специалния план за действие при временна закрила е предвидено в бивше военно поделение до елховското село Бояново да бъде разположен полеви бежански лагер, разясни бившият областен управител на Ямбол и настоящ депутат от ГЕРБ Димитър Иванов. „В Бояново лагерът трябваше да бъде палатков, в казармите, но към момента не е необходимо, тъй като няма я тази голяма бежанска вълна, която е за над  500 души на денонощие. Така че, тези които преминават по 10, 11, 12 души те се отвеждат в Любимец“ – сподели Димитър Иванов.

В Елхово са командировани и десетки гранични полицаи от други участъци. Натоварени са и районните съдии. Само за юни са насрочени 18 дела за нелегално преминаване на границата.


Статията е публикувана на 3 юни 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА