53 чужденци са получили присъди от Районен съд – Елхово за незаконно преминаване на държавната граница само за месец март

Публикувано преди 11 години  |  Криминално

sadПо данни на Районен съд – Елхово за периода от 1 март до 30 март 2013 година  общо 53 чужденци са получили присъди от елховския районен съд. Всички присъди са постановени по член 279 от Наказателния кодекс за незаконно преминаване на държавната граница. В 90 на сто от случаите нарушителите получават по 6 месеца затвор условно с тригодишен изпитателен срок. Държавите от които са нарушителите са от Сирия, Кот д` Ивоар, Мали, Конго, Мароко, Нигерия, Руанда, Конго, Йемен, Палестина, Судан, Кувейт, Мароко и Русия.

Разноските, които заплащат нарушителите са между 400 и 500 лева, като 150 лева е глобата в полза на държавата, а останалите са за писмен превод на постановление за привличане на обвиняем и обвинителен акт.

Повече от половината свършени дела за месец март месец в Районен съд Елхово са именно с предмет незаконно преминаване през границата – чл.279 НК. От общо 62 дела 33 са по чл. 279 на Наказателния кодекс.

По неофициална информация всеки месец само през елховския и боляровски район на турско – българската граница влизат над 100 нелегални емигранти, главно бегълци от Сирия. Според запознати за прекарването през браздата те дават между 500 и 1000 долара.


Статията е публикувана на 3 април 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА