Снимки: Гимназия “Св. Климент Охридски” Елхово с най-много пълни отличници от ДЗИ в област Ямбол

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

На 22 юни 2012 г. абитуриентите от випуск 2011/2012 на Гимназия “Св. Климент Охридски” Елхово, получиха своите дипломи за завършено средно образование. На събитието присъстваха зам. кмет на община Елхово г-жа Живка Кафеджиева, както и Председателя на училищното настоятелство и общински съветник в местния парламент г-жа Нели Никова.

Преди началото на връчването на официалните документи на абитуриентите, учениците от клуб „Хороводец“ с ръководител Янна Иванова поздравиха зрелостниците с красив танц от фолклора на нашата страна.

Официалните гости заедно с Йовка Драгоева – Директор на училището, имаха честта да връчат дипломите на завършващите ученици на официална церемония, която се проведе в двора на училището. Училищното настоятелство награди всички отличниците с чанти, а за всички завършващи ученици имаше предвиден подарък химикал с логото на училището. Първите трима зрелостника получиха и специално изработени красиви плакети. Честа да получат най-високите отличия имаха Антония Иванова с успех 5,98 (първенец на випуска), Златина Тонева с успех 5,96 и Камелия Стоянова с успех 5,95.

66 са общо завършващите ученика през тази учебна година, като средния им успех е 5,37. Общо 10 са пълните шестици на Държавните зрелостни изпити (ДЗИ), като по брой пълни отличници от ДЗИ Гимназията се нарежда на първо място в област Ямбол. Малко повече от половината или точно 37 зрелостника завършващи през тази учебна година са с отличен успех, 25 ученика или 37% завършват много добър успех и само 6% или 4 ученика завършват с добър резултат.

На церемонията бяха наградени и учениците от по-долни класове, които са постигнали успехи във Великденско математическо състезание, както и успехи в областни спортни състезания.[nggallery id=“564″]


Статията е публикувана на 22 юни 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА